Ejendomsinvestering: Sådan kan du (næsten) gratis tilføje 60 m2 til din ejendom

Ejendomsinvestering: Sådan kan du (næsten) gratis tilføje 60 m2 til din ejendom

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mange drømmer om at få et større hus. Ikke blot for deres egen fornøjelses skyld, men også i forhold til når huset en dag skal sælges. Ser man blot på prisen på det, så kan det godt være dyrt at tilføje ekstra m2 til sin ejendom. Og hvordan skal man finde plads til det, hvis ens grund ikke egner sig til tilbygninger? Lad os tage et kig på hvordan du på en næsten gratis måde, kan tilføje omkring 60 m2 til din ejendom.

Overvej en ny førstesal

En ny førstesal vil være en af de mest effektive måder at tilføje ekstra m2 til dit hus på. Det er en pæn og pladsbesparende måde at udvide sit hus på, og så passer det ind i langt de fleste lokalplaner.

Et almindeligt, dansk hus, har normalvis en stueplan på cirka 90 m2. Det er både set højere og lavere, men det vil typisk være heromkring. En ny førstesal vil som tommelfingerregel udgøre cirka 70% af dit hus grundplan, altså dit stueplan.

Det vil altså sige, at med en grundplan på 90 m2, vil din 1. sal ende med at blive omkring 63 m2. Husk dog at tage et kig på grundens bebyggelsesprocent – bygningsreglementet siger oftest, at dit hus boligareal maksimalt må udgøre 30% af grundens samlede størrelse.

Ikke alene vil det være en flot løsning og praktisk løsning – det vil også gøre dit hus mere værd.

Det økonomiske aspekt

Prisen for en ny førstesal svinger, men vil typisk ligge på 15.000 – 20.000 inkl. moms pr. m2. En førstesal på 60 m2 vil altså ende med at koste omkring 900.000 til 1.200.000 inkl. moms. Og det kan også godt være mange penge at smide i sit hus, men man skal også blot huske den økonomiske gevinst i det.

At investere i fast ejendom, hvad end det er direkte til udlejning, eller din egen bolig, er typisk en af de bedste investeringer, du kan lave. Og det er der flere grunde til, set fra et økonomisk synspunkt.

Ved at lave en investering, såsom en ny førstesal, så stiger ejendomsværdien også betragteligt. Det er ikke unormalt, at ejendomsværdien stiger tilsvarende omkostningerne, for projektet. Du kan altså ende med at bruge omkring en million på en førstesal, og opleve, at dit hus værdi stiger med cirka det samme.

Derudover er huse med førstesal også mere eftertragtede, og du vil ved et eventuelt salg opleve større køberinteresse for din ejendom. Jo hurtigere boligen bliver solgt, jo billigere bliver det for dig.

Økonomisk og praktisk beslutning

Ikke nok med, at du kan vinde økonomisk på det, så åbner der sig også flere muligheder, med 60 ekstra m2. Det kan eksempelvis være flere værelser, som der i en kommende børnefamilie kan være brug for – og så slipper i for at skulle hive teltpælene op, og at kigge på nyt hus.