Få styr på dit privatbudget og sov bedre om natten

Få styr på dit privatbudget og sov bedre om natten

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Dette indhold er sponsoreret 

Danskerne bekymrer sig i høj grad over deres privatøkonomi. I flere undersøgelser står det klart, at noget af det, vi danskere går allermest op i, er vores privatøkonomi. Budgettet skal gå op, og der skal være luft i budgettet til ubetalte regninger og fornøjelser engang i mellem. Er du en af dem, der i øjeblikket kæmper med at få enderne til at mødes i budgettet, så skal du læse med her. Vi giver dig nemlig en lille guide til, hvordan du kan få mere luft i budgettet, flere penge mellem hænderne og sove roligt om natten. Vi kigger blandt andet på, hvilke udgifter du særligt skal holde styr på, hvor mange mennesker spenderer ekstra mange penge samt, hvordan du i det hele taget kommer på ret køl med økonomien igen. Vi anbefaler, at du kigger indenfor hos Tjek-laan.dk, hvis du står og skal bruge det billigste lån af alle arter lige nu. Her kan du finde kviklån, billån, samlelån og mange andre lånetyper, og sammenligne de forskellige lånetilbud, så du kan sikre dig, at du får det billigste lån på markedet. 

Sådan kommer du igang med at få styr på økonomien

Hvis du for alvor skal have ordentligt styr på din privatøkonomi er det alfa omega, at du får lavet dig et budget. Her stiller du indtægter og udgifter op overfor hinanden, for at kunne overskue, hvor mange penge du egentligt taget har mellem hænderne til forbrug. Her skal du først tage alle dine månedlige indtægter (lønindkomst, børnepenge, SU mm.) og trække dem fra de faste udgifter du har, hver eneste måned (Husleje, forsikringer, abonnementer, gæld mv.), så du kan finde ud af, hvor stort dit såkaldte rådighedsbeløb er. Når du har regnet dette tal ud, kan du begynde at overveje, hvor mange penge du vil bruge på mad, byture, forlystelser og opsparing. På den måde kan du skabe dig et økonomisk overblik, og få en bedre indsigt i, hvor dine penge forsvinder hen. For hvis ikke du selv er klar over det, så er der rigtig mange omkostninger forbundet ved at leve – og alt koster jo som sagt penge. 

Disse udgifter skal du holde styr på – her stikker det af for mange

Hvis du er blandt de danskere, som hver måned synes, at budgettet er en smule stramt, så er der ikke nogen skam i dette. Der er rigtig mange mennesker, som hver eneste måned kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Det er blot vigtigt, at du har et overblik over, hvor mange penge du skal bruge, hver måned til de faste udgifter som husleje, gæld og forsikringer. Der er specielt to poster i budgettet, hvor det stikker af med udgifter for rigtig mange – nemlig madposten og diverseposten. Det er typisk her, hvor langt størstedelen af de “løse” penge forsvinder hen, så er man sig sit forbrug bevidst, kan det være en rigtig god idé at holde styr på netop disse to poster. På den måde bliver man netop i stand til at spare op og f.eks. investere i aktier.