Får styr på dine aktier med en revisor

Får styr på dine aktier med en revisor

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Det kan være svært at finde rundt i skat. Selv som privatperson kan man have svært ved at finde rundt i, hvad der er hvad, når det gælder skat. Der er nogle specieller ting, hvor det især er vigtigt, at man har styr på sine skatter. Det gælder især, når man har en virksomhed, og når man køber og sælger aktier.

Du står for at oplyse det rigtige

Det sværeste ved skat er, at det er dig selv som skal sørge for, at du giver de rigtige oplysninger. Hvis du giver de forkerte oplysninger, så kan det faktisk ende med at koste dig en del. Når du køber eller sælger aktier eller andre værdipapirer, så er det igen dig som skal sørge for, at du oplyser de rette informationer.

Når du går ind og ser din årsopgørelse, så har skat måske indsat nogle oplysninger for dig. Det er selvfølgelig rart, men det er langt fra alt information, som de har mulighed for at se. Derfor er det vigtigt, at du er god til at gå ind og rette i eventuelle ting som er anderledes.

Hvad skal du gøre, hvis du sælger en aktie?

Når du har solgt en aktie, så er det især vigtigt, at du kigger på din årsopgørelse. Dette skyldes, at det, som du tjener ved at sælge en aktive, skal beskattes som aktieindkomst. Hvis du ikke får skrevet dit salg ind, så kommer det senere som et skattesmæk, hvilket kan komme bag på mange. Hvis du til gengæld har mistet penge ved at sælge en aktie, så skal du trække det beløb fra, hvis skat altså har information om købet. For at være helt sikker, så er det altid en god ide at gemme de forskellige dokumenter som følge af salget, da de kan være vigtige senere hen.

Hvad skal du gøre, hvis du køber en aktie?

Når du har købt en aktie, så er det vigtigt, at du giver oplysningen om købet videre til skat. Det er dog ikke altid, at du selv skal ind og skrive dit køb ind, da det nogle gange allerede er skrevet ind for dig. Hvis du køber igennem en bank eller fondshandler i Danmark, så kommer de rette oplysninger automatisk videre til skat. Faktisk har de pligt til at give oplysningerne videre.

Hvis du derimod har købt en ny aktie eller værdipapirer i udlandet, så kommer oplysningerne ikke automatisk ind. Det betyder altså, at du selv skal give besked til skat.

Uanset om du køber i Danmark eller i udlandet, så er det altid en god ide at gemme kvitteringen.

Få hjælp udefra

Hvis du stadig synes, at det er svært at finde rundt i skattereglerne ved aktier og værdipapirer, så kan det være en god ide at hyre en revisor. Find en revisor med Ageras, hvis du vil have kompetente kræfter til at hjælpe dig. De kan holde styr på dit regnskab og din skat, så du ikke selv skal gøre det.