Koncentrér dig om kerneydelsen – overlad juraen til andre

Koncentrér dig om kerneydelsen – overlad juraen til andre

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ingen starter virksomhed for at nørde med erhvervsret – andet end hvis jura er produktet. Så som iværksætter er du nok ikke ellevild med tanken om at udarbejde ejeraftaler med din evt. forretningspartner eller at skulle tage stilling til selskabsform, GDPR-konformitet, beskyttelse af immaterielle aktiver som varemærker og patenter samt flere ansættelsesretlige spørgsmål.

 

Rådgivning inden for beskyttelse af varemærke

Heldigvis kan du få erhvervsretlig rådgivning, hvor du bl.a. kan gøre dig selv en tjeneste tidligt i forløbet med opstart af virksomhed ved at registrere varemærker og patentere dit produkt, hvis du har sådan ét. Kort fortalt er det at beskytte din virksomheds immaterielle rettigheder, forstået som beskyttelse af aktiver, der ikke har fysisk form, fx idéer og software, ret vigtigt.

 

Få en ejeraftale tidligt i forløbet

Ligesom det ved ægteskaber er godt at have en ægtepagt, hvis nu forholdet skulle ende i en slem skilsmisse, kan du med fordel få en ejeraftale i stand med dine medstiftere så snart som muligt. Ejeraftaler udstikker nemlig de retningslinjer for, hvordan arbejdet i jeres virksomhed skal gå for sig. Hvem der træffer de administrative beslutninger, hvad vilkårene er for betaling af udbytte og prisfastsættelse af kapitalandele, samt forventet arbejdsindsats får I nedfældet.

 

Få styr på ansættelsesretten

Efterhånden skal du og dine partnere måske have ansatte, og her skal I være sat ind i, hvilke ansættelsesretlige forpligtelser I har, hvordan ansættelseskontrakter udformes, hvordan I formulerer og implementerer personalepolitikker, og hvordan I skriver en fratrædelsesaftale.

 

Lær at håndtere tvister i erhverv

Med tiden skal du måske tage nogle ubehagelig opgør med kunder eller leverandører, der i værste fald kan ende i retten, hvilket ingen professionelle erhvervsdrivende som regel har en interesse i. Ved at lære om forligsmuligheder, bevisførelse for påstande og at vurdere, om en kostelig retssag svarer sig i en given situation, så kommer du helskindet ud på den anden side.