Sådan kommer du i gang med dit aktieeventyr!

Sådan kommer du i gang med dit aktieeventyr!

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Det er nok ikke gået de flestes næste forbi, at der nu gennem længere tid har været en pandemi i gang, som hærger verden over. Denne pandemi har medført begrænsninger i vores allesammens hverdag, og vi er ikke længere i stand til at kunne gøre, hvad vi ellers altid har i høj grad har været vant til at kunne. For at få tiden til at gå har mange af os derfor fundet på nye og alternative ting at tage os til. Det kan f.eks. være, at du er blevet helt vild med det populære spil Sims 3 – hvis dette er tilfældet, kan du finde nogle gode tips og tricks på linket, så du kan få skabt din helt perfekte sims-verden. Men hvis du mangler noget yderligere at lave, kan du med stor fordel overveje at begynde dit aktieeventyr – du vil aldrig få mere fritid end nu, så det er bare om at komme i gang! Hvis dette kunne være noget for dig, kan du læse med i nedenstående og få 3 praktiske råd til, hvordan du kommer godt i gang.

1. Opret et depot

For at du kan komme i gang med dit aktieeventyr, vil det være nødvendigt at oprette et depot til opbevaring af dine kommende værdipapirer. Der findes flere muligheder for at oprette et sådant depot. Du kan f.eks. vælge at oprette et depot gennem din nuværende bank, og ellers kan du vælge at oprette et depot hos en anden ekstern udbyder som f.eks. Nordnet eller Saxobank. Begge disse platforme er utroligt brugervenlige og er altså således en ideel platform at benytte for en ny aktieinvestor som dig! Det er nemt og tager ikke lang tid at oprette et depot, så jo hurtigere du opretter et depot, jo hurtigere kan du komme i gang med at investere og forhåbentlig tjene penge.

2. Udvælg dine aktier

Når du har fået oprette dit depot og er klar til at komme i gang med at investere, skal du til at overveje, hvilke aktier du vil investere i. Her er et godt råd at sætte dig godt ind i de forskellige markeder og de dertilhørende aktier. Det er altid en god idé at sprede dine investeringer i en vis grad, således at du ikke sætter alle dine penge i én specifik branche, men i stedet forsøger at sprede dem lidt ud for at mindske risikoen. Når du handler med aktier, er det nemlig vigtigt at huske, at aktiehandel altid er forbundet med en vis risiko. Ofte hænger risiko og afkast sammen, således at de mest risikable aktier også oftest giver det højeste afkast – det er altså en individuel villighed, som du må gøre op med dig selv. En anden ting du kan have fordel af at kigge på er udbytteaktier, hvor du faktisk kan tjene penge ved blot at have en aktie i den pågældende virksomhed. Ved udbytteaktier er det således ikke kun ved realisation af en aktie, at du tjener penge, men faktisk blot ved at have selve aktien i dit depot.

3. Aktieforums

Hvis du vil søge inspiration eller dele tanker og overvejelser med andre personer, der også begår sig på aktiemarkedet, findes der en masse gode online forums. Disse forums findes både på f.eks. Facebook, Instagram og andre online hjemmesider. Her er der altid en masse spændende diskussioner, informationer og gode råd at hente, og for en nybegynder kan det udgøre en stor fordel og måske en form for tryghed at være en del af et sådant forum.