Start dit aktieeventyr nu og få penge til uforglemmelige oplevelser

Start dit aktieeventyr nu og få penge til uforglemmelige oplevelser

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

For de fleste af os danskere har corona-pandemien vendt op og ned på en masse. Vi har ikke længere den samme frihed til at foretage os, hvad vi er vant til – og det har for mange været svært at acceptere. Mange af os sætter nemlig stor pris på oplevelser. Det gælder både oplevelser her i Danmark og uden for landets grænser. De nuværende restriktioner gør det dog problematisk at rejse uden for landets grænser. Heldigvis har vi dog stadig mulighed for at tage rundt og opleve Danmark. Måske har du netop altid drømt om at komme til H.C. Andersens Odense, smilets by Aarhus eller til hovedstaden København? Tidspunktet har i hvert fald aldrig været mere oplagt. For at få lidt ekstra penge til de kommende oplevelser, kan du med stor fordel overveje at begynde at investere i aktier. Aktieinvestering er nemlig en god og sjov måde, hvorpå du har mulighed for at tjene lidt ekstra penge. Kunne det have interesse for dig? Så kan du læse med i nedenstående og få 3 gode råd til, hvordan får startet dit aktieeventyr bedst muligt!

1. Opret et depot

Det første der skal til for, at du kan begynde at investere i aktier, er et depot. Et depot er en konto, som du skal have til opbevaring af dine værdipapirer. Der er flere muligheder for at oprette et depot. Du kan f.eks. oprette et depot gennem din nuværende bank eller hos en ekstern udbyder som Nordnet eller Saxo, som begge er utrolig nemme at navigere i for en nybegynder.

2. Vælg ikke det første og bedste

Inden du kaster dig ud i at investere dine første penge i en eller flere aktier, er det vigtigt, at du først har sat dig ind i hele dette univers. Der findes nemlig rigtig mange nye begreber, som du vil støde ind i på dit eventyr. Det vil være godt givet ud, hvis du bruger tid på at sætte dig ind i disse begreber, så du får en solid forståelse for aktieverdenen, inden du begynder at gamble med dine penge. Når du investerer i aktier er det nemlig vigtigt at huske på, at der altid vil være en vis risiko!

3. Volatilitet

Som investor på aktiemarkedet er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor risikovillig du har mod på at være. På aktiemarkedet taler man nemlig om volatilitet, hvilket vil sige, at der er en sammenhæng mellem risiko og afkast. Generelt kan det siges, at jo højere risiko, der er ved en aktie, jo højere afkast er der også mulighed for at få. Derfor er det vigtigt, at du får lagt en god strategi for din investeringsrejse – en strategi, som du har det godt i maven med. Og så er det ellers bare om at komme i gang!