Sådan kommer du nemt i gang med at investere med en aktiesparekonto

Sådan kommer du nemt i gang med at investere med en aktiesparekonto

Del

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

En aktiesparekonto er en konto du opretter, der fungerer som en særlig konto for dine investeringer. Det er en billigere og lettere måde for dig at komme i gang med at investere din formue inden for aktiemarkedet. En aktiesparekonto fungerer lidt anderledes end investering i aktier typisk gør. Det er et initiativ som den danske regering i 2019 introducerede for danskerne, for at promovere investering i aktier. Læs med og bliv klogere på hvad du skal vide om den populære aktiesparekonto for at komme i gang.

Hvordan fungerer en aktiesparekonto

Det smarte ved aktiesparekontoen er beskatningen. Det nye initiativ fra regeringen betyder nemlig en beskatning helt ned til 17%. Du bliver altså derfor kun beskattet 17% af dit afkast, hvilket er markant lavere end de typiske 27 eller 42% som nogle banker kræver i dag.

Aktiesparekontoen har tilmed en lavere beskatning af din gevinst, end der normalt findes, og så fungerer beskatningen på en mere simpel måde. Du bliver nemlig beskattet af din kontos stigning i værdi når året oprinder, ligegyldigt om du har solgt eller beholdt dine aktier. Din konto vil være underlagt en række fælles regler på tværs af alle danske banker. Dette gør at du får adgang til et overskueligt og fair marked, samt god rådgivning, hvilket er perfekt for dig der er ny til at investere, og ikke er ekspert.

Hvis du vælger den rigtige proffesionelle partner at starte din aktiesparekonto med, kan du få den korrekte rådgivning og forøge din formue, uden overhovedet at bruge tid på det. Du kan naturligvis også være mere involveret i processen og få større indflydelse i hvad du investerer i. Eksempelvis hvis du gerne vil investere i grøn energi, eller vil undgå at investere i bestemte industrier, eksempelvis tobaksindustrien, eller producenter af kulbiler.

Investering online for den erfarne

Hvis du er interesseret i at investere online i aktiver der er mere dynamiske end aktier, og med mere autonomi og uafhængighed end ved aktiesparekontoen, så er det også muligt. Mange banker tilbyder muligheden for at investere i aktiver som differencekontrakter (CFD’er), Futures og valutahandel (Forex). Det er dog en god idé at tjekke andre platformer ud, da eksempelvis Saxo Banks SaxoTraderGo kan tilbyde dig mange ting som de fleste banker ikke kan. Du kan gå til side for CFD handel nu, og læse mere om handel med CFD’er nu.