Nordnet Månedsopsparing

Den bedste måde at spare op på, er ved at gøre det fast. Det kan du blandt andet gøre ved at benytte dig af Nordnet Månedsopsparing. Med Nordnets smarte Månedsopsparing kan du nemlig spare op, automatisk, hver måned, i aktier, investeringsforeninger og ETF’er, som altså er med til at vokse din opsparing endnu mere.

Derudover skal du med Nordnets Månedsopsparing heller ikke betale kurtage, når du vælger at investere med denne tjeneste. Selvom købskurtagen ikke virker af meget, så løber det alligevel op i rigtig mange penge, når man ser på det over en årrække. Nogle vælger at investere igennem deres bank – det er normalvis det dyreste, da du her typisk betaler både købskurtage og depotgebyr.

I dette skriv vil vi gå i dybden med Nordnets Månedsopsparing, og forklare hvorfor du skal bruge tjenesten. Vi kommer også med en smart og simpel måde at komme i gang med Månedsopsparingen.

4/5

Disclaimer: Når du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. Det er vigtigt, at du forstår denne risiko, før du går i gang med investering.

Sådan kommer du i gang med Nordnet Månedsopsparing - 3 nemme trin

Inden du går i gang med Nordnets månedsopsparing vil vi pointere, at dette ikke er den optimale skattemæssige løsning for nye investorer. Ved at oprette en aktiesparekonto kan du nøjes med at betale 17% i skat fremfor 27%.

Læs vores guide til aktiesparekontoen her.

Jeg har udarbejdet denne simple guide til at sætte din Månedsopsparing op, og begynde at investere igennem af tjenesten.

Hvis du gerne først vil lære mere om Månedsopsparing hos Nordnet, blot for at se om det er den rette løsning for dig, så spring videre til næste afsnit – så kan du blot vende tilbage hertil, hvis du ønsker at benytte dig af Månedsopsparingen.

Mange starter deres investeringseventyr ud med enkeltaktier, og selvom det i flere tilfælde kan være både lærerigt og væsentligt sjovere (og bestemt knap så sjovt!), så vil Månedsopsparing være langt det bedste for de fleste. Med Månedsopsparingen får du nemlig mulighed for at følge markedet, i stedet for at prøve at slå det. At slå markedet prøver mange at gøre, men faktisk får blot 5% af investorer bedre afkast ved investering i enkeltaktier, ift. fonde og ETF’er.

Vi har valgt at bygge guiden op i 4 simple trin, som du kan finde herunder.

Trin 1 – Lav dig en konto hos Nordnet

Du skal først have oprettet dig en konto på Nordnet.dk. Det behøver ikke mere end et par minutter at få oprettet, og vi hjælper dig her i gang. Er du allerede oprettet hos Nordnet, så går du bare videre til næste trin.

 1. Gå ind på Nordnets hjemmeside ved at klikke her.
 2. Klik på den blå ”Bliv kunde”-knap.
 3. Udfyld om du opretter dig som ”Privatperson”, ”Selskab” eller ”Mindreårig”. Udfyld derudover CPR-nummer, fornavn og efternavn. Klik på den blå ”Gå videre”-knap, når du har udfyldt felterne. De bruger dit CPR-nummer til at få de nødvendige oplysninger om dig, og sker på sikre servere.
 4. Log ind med NemID, når du har oprettet dig.
 5. Overfør penge ved at trykke på ”Overfør penge” – og så får du deres bankoplysninger. Du overfører til dem ved hjælp af bankoverførsel.
 6. Så er du færdig – og kan gå i gang med Nordnets Månedsopsparing!

Trin 2 – Opret en automatisk Månedsopsparing hos Nordnet

I dette trin kigger vi på hvordan du kan få sat din månedsopsparing op. Når du er oprettet og godkendt hos Nordnet, kan du gå i gang med at benytte dig af Månedsopsparingen. Vi kigger i trin 2 kigger på den almindelige Månedsopsparing, mens vi i trin 4 kigger på hvordan du kan bruge Nordnet Månedsopsparing i forhold til din pensionsopsparing.

 • Log ind på din Nordnet-konto. Her skal du bruge dit NemID, som du brugte til at oprette din konto med.
 • Hold musen over knappen ”Mine sider” i toppen af forsiden, og klik på ”Månedsopsparing” under ”Min økonomi”.
 • Under ”Start en Månedsopsparing”, klikker du på ”Start en Månedsopsparing i ETF’er og investeringsforeninger”, som står helt ude i højre side.
 • Under ”Depot til Månedsopsparing”, klikker du der hvor der står ”Vælg konto”, og vælger dit aktiedepot. Det burde starte med ”AKT”, efterfulgt af dit navn og et nummer. I feltet nedenunder, ”Ønsket beløb”, indtaster du hvilket beløb du ønsker at investere hver måned. Du skal mindst skrive 500, og højst 50.000. Pengene, som du har overført fra din bank, bruges til din Månedopsparing d. 5., hver måned. Falder d. 5. på en weekend, så bliver pengene investeret den næstkommende bankdag.
Opret nordnet månedsopsparing
 • I boksen til højre, skal du vælge de investeringsforeninger og ETF’ere, du ønsker at investere i, på din Månedsopsparing. Da jeg personligt har en lang tidshorisont, har jeg valgt at investere i ETF’er som er 100% aktier og 0% obligationer. Hvis du selv er i tvivl om din risikoprofil, kan du tage en gratis test hos Nord Investments her og lære mere om, hvilken porteføljesammensætning som passer til dig.
 • Klik på ”Start Månedsopsparing” – og så sørger Nordnet for automatisk at investere hver måned d. 5.

Nu er du i gang med Nordnets Månedsopsparing, og nu ser vi på hvordan du automatisk overfører penge til dit depot på månedlig basis.

Står du en måned uden dit valgte beløb på Månedsopsparingen, på din bankkonto, behøver du ikke frygte noget. Det tal, du har indtastet under ”Ønsket beløb” er blot et maks. Det vil altså sige, at har du blot 1000 kroner på din konto en måned, så investerer Nordnet dem.

Trin 3 – Overfør automatisk penge til Månedsopsparingen hver måned

Der skal altså være penge på din Nordnet-konto hver måned, for at Månedsopsparingen automatisk kan investere for dig.

Log derfor ind på Netbank, og få opsat en automatisk overførsel til Nordnet hver måned. Jeg har valgt at sætte en Månedsopsparing op, der overfører mit ønskede beløb til Nordnet den første hverdag i måneden. At opsætte en automatisk overførsel behøver ikke tage mere end 5 minutter, og her har jeg lavet en guide til hvordan:

 • Log ind på din konto hos Nordnet med dit NemID.
 • Oppe i øverste, højre hjørne, finder du knappen ”Overfør penge” – klik her. Her kan du se kontooplysningerne for din Nordnet-konto under ”Kontonummer”.
Overfør penge Nordnet
 • Kopier dit kontonummer på Nordnet, og log ind på din Netbank.
 • Opsæt her en automatisk betaling til dit kontonummer på Nordnet, med dit ønskede beløb. Her valgte jeg første hverdag i måneden, men du kan også benytte eksempelvis sidste hverdag i hver måned.
 • Så er det sat op – og det hele kører fuldstændig automatisk!

Så længe der er penge på din bankkonto på den pågældende dag, så skal Nordnet Månedsopsparing nok sørge for resten. Ønsker du en måned ikke at investere, så vælger du blot at annullere din automatiske overførsel den måned. At ”misse” en investering hos Månedsopsparing koster ikke noget, og har ikke nogen konsekvenser, udover at du selvfølgelig ikke får investeret i Månedsopsparingen den måned.

Trin 4 (ekstra) – Opsæt en pensionsopsparing på Månedsopsparingen

Gennem Nordnets Månedsopsparing er der også mulighed for en pensionsopsparing, der fungerer ligesom din almindelige Månedsopsparing. Her får du udover de almindelige investeringsmuligheder på Månedsopsparingen også adgang til udvalgte internationale fonde – også uden købskurtage.

Du behøver ikke oprette en pensionsopsparing for at have en almindelig Månedsopsparing, eller omvendt – du kan sagtens have begge samtidig. For at oprette en pensionsopsparing, skal du også oprette et aktiedepot, du kun bruger til pension. Dengang du registrerede dig hos Nordnet, fik du automatisk tildelt et aktiedepot, men ikke et pensionsdepot.

For at hjælpe dig i gang med at få oprettet et pensionsdepot, har jeg lavet en guide her:

 • Log ind på din konto hos Nordnet.
 • I den øverste menu holder du musen over knappen ”Tjenester”, og klikker på ”Pensionsdepot”.
Pensionsdepot Nordnet
 • Vælg den pensionsopsparing, der passer bedst for dig – det kan være ”Ratepension”, ”Kapitalpension” eller ”Aldersopsparing”.
 • Nordnet gennemgår din ansøgning, og godkender den efter få dage.
 • Herefter gør du, som jeg gennemgik i trin 2 og 3 – blot hvor du i stedet vælger dit pensionsdepot fremfor den almindelige Månedsopsparing.

Pensionsselskaber har generelt en højere andel af aktier for personer med lang tid til pensionsalderen. I takt med, at man nærmer sig pensionsalderen reduceres aktieandelen og andelen af obligationer hæves. På de fleste pensionsselskabers hjemmesider kan du faktisk se deres anbefalede fordeling baseret på alder. Den kan man let selv kopiere med Nordnet månedsopsparing-pension.

Hvorfor er jeg fan af Nordnet Månedsopsparing?

Jeg beskrev tidligere de to grundlæggende årsager til, hvorfor du bør benytte dig af Nordnet Månedsopsparing. De to punkter er:

 1. Din formue vokser, hver måned, uden noget reel arbejde.
 2. Ingen købskurtage.

Vi ønsker alle at få en større formue i fremtiden – og Månedsopsparingen er den optimale måde at sikre sig det på. Det kræver ingenting, andet end en førstegangsopsætning, og så sørger Nordnet for resten. Du skal ikke konstant tænke over din investering, som du skal med enkeltaktier, hvor du skal ofte skal ind og gøre status.

Fordelen ved at benytte et produkt som Nordnets Månedsopsparing, i forhold til banken, er også, at du undgår at dine investeringer bliver spist af gebyrer. Gebyrer er noget af det mest skadelige for en sund opsparing, og ved at benytte dig af Månedsopsparingen undgår du netop dette. Derudover kan de fleste også selv forvalte deres penge bedre, end banker og pensionsselskaber kan, da de investerer i fonde, som de får penge for at benytte.

Hvor meget kan min opsparing vokse?

På Nordnets egen hjemmeside kan du bruge deres beregner til at se, hvad din formue kan løbe op i, over tid. I dette eksempel er taget udgangspunkt i et startbeløb på 0 kroner, en månedlig indbetaling på 2.000, et årligt afkast på 8% (markedsgennemsnit) og en tidshorisont der hedder 30 år.

Her kan du se, at din opsparing vil være vokset til 2.936.301 kr. efter de 30 er gået. Mange af os er så heldige, at vi godt kan undvære 2.000 hver måned, uden at det påvirker os alt for meget. Havde du blot ladet dem stå på en almindelig bankkonto uden renter, så havde beløbet været meget lavere – nemlig blot 720.000. Du har altså ”fået” over 2.2 millioner i renter, blot ved at indbetale 2.000 kroner i måneden.

Det er netop på denne måde, at Nordnet Månedsopsparing er smart – for her betaler du ikke kurtage, uanset om du køber fonde eller ETF’er. Ved brug af et pensionsdepot kan du også automatisk investere i udenlandske fonde.

Med Nordnet Månedsopsparing kan du sprede din risiko udover 4 investeringer. Har du blot ét verdensindeks i din portefølje, er du allerede rigtig godt spredt. Du kan også ændre dine valgte investeringer fra måned til måned, ligesom du kan ændre beløb lige så ofte.

Disse investeringsmuligheder har du på Nordnet Månedsopsparing

Hos Nordnet Månedsopsparing har du 3 forskellige investeringsmuligheder. Disse tre muligheder er investeringsforeninger, ETF’er og udvalgte internationale fonde. Du kan kun bruge de internationale fonde på dit pensionsdepot. Dette betyder dog ikke, at du ikke kan investere i udlandet – du bruger blot en dansk investeringsforening eller en udenlandsk ETF.

Uanset hvad du ender med at vælge, så hold øje med omkostningerne. Selvom der ikke er kurtage på Nordnet Månedsopsparing, så kan afkastet alligevel formindskes gevaldigt, hvis der er et årligt, dyrt administrationsgebyr. Undersøg derfor altid administrationsgebyrerne, og sæt det op imod de sidste mange års afkast.

Alle ETF’ere og investeringsforeninger har en side på Nordnet, hvor du kan se deres årlige administrationsgebyr. Her kan du se hvor stor forskel der er på administrationsgebyrerne. Bl.a. har Maj Invest Value Aktier et årligt administrationsgebyr på 1,54%, hvor en fond som Sparindex INDEX OMX C25 KL har blot 0,58%.

Læs om de forskellige fonde, deres gebyrer og deres afkast, og vælg de fonde, du bedst kan lide. Pas på med at investere i flere fonde, der dækker de samme markeder – læs altid grundigt før du investerer.

Nordnet Månedsopsparing har mange forskellige, gode muligheder for investering, så jeg vil opfordre dig til at få oprettet en.

Nordnet Smarte Porteføljer

Nordnet har også et produkt de kalder ”Nordnet Smarte Porteføljer”, som fungerer på samme måde som månedsopsparingen, men blot hvor Nordnet, i samarbejde med investeringsgiganten J.P Morgan, beslutter hvad der skal investeres i.

Du investerer altså stadig hver måned, men her er forskellen blot, at den Smarte Portefølje du vælger, automatisk vælger hvad du skal investere i.

Nordnet Smarte Porteføljer har 3 forskellige porteføljer, som de kalder: ”Nordnet Smart 5”, ”Nordnet Smart 10” og ”Nordnet Smart 15”. Navnene antyder hvor meget risiko, der er i dem.

Nordnet har flere informationer om produkterne på deres hjemmeside.

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvad er Nordnet Månedsopsparingen?

Nordnet Månedsopsparing er et innovativt og smart produkt, udviklet af Nordnet, som gør det muligt at investere dine penge hver måned, uden at betale købskurtage. Der er mulighed for investering i fonde, ETF’er og Nordnet Smarte Porteføljer.

2. Koster det penge at bruge Månedsopsparingen?

Det er helt gratis at bruge, bortset fra det administrationsgebyr, der er på Smart Portefølje, ETF eller indeks.

3. Hvordan fungerer beskatningen på Nordnet Månedsopsparingen?

De fleste indeksfonde, der kan investeres i, beskæftiger sig primært med handel af aktier, og vil derfor gælde som aktieindkomst. Dog findes der også fonde med fokus på obligationer, og det bliver dermed beskattet som kapitalindkomst. Tag et kig på skats positivliste, og husk at læse grundigt før du investerer.

4. Hvad er den bedste investering til Månedsopsparingen?

Det kommer bl.a. an på din alder. Er du ung og har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, vil du sagtens kunne vælge fonde, der udelukkende investerer i aktier. Jo tættere på pensionsalderen, du kommer, jo mere bør du fokusere på obligationer. Hvis du stadig er i tvivl om, hvad du bør investere i, kan du tage en gratis test hos Nord Investments her og lære mere om, hvilken porteføljesammensætning som passer til dig.

Konklusion - Nordnet Månedsopsparing

Der er massevis af grunde til at benytte sig af Nordnet Månedsopsparing. Det er fleksibelt, gratis at benytte og supersimpelt.

Vi har gennemgået hvad gebyrer kan gøre ved dit afkast, og det står klart for enhver, at det er noget vi for alt vi verden skal holde så lavt som muligt – og det bliver det med Nordnet Månedsopsparing.

Forudsætningen for at benytte sig af Nordnet Månedsopsparing, kræver det en konto hos Nordnet, hvor du også kan handle med enkeltaktier.

Vil du vide mere om Nordnet? Læs vores fulde anmeldelse her: Nordnet Anmeldelse