Saxoinvestor Anmeldelse

Denne side indeholder annoncelinks.

Introduktion til SaxoInvestor

SaxoInvestor er en portal til aktiehandel, der er let at tilføje sig. Faktisk fortæller siden selv, at det kan gøres på blot 5 minutter ved hjælp af NemID. I denne artikel vil du kunne læse om de tilgængelige investeringsmuligheder, funktioner, fordele og ulemper hos SaxoInvestor. Dermed bliver du godt klædt på til at give dig i kast med aktiehandel hos SaxoInvestor, hvis du finder denne handelsportal interessant.

0,08% kurtage på danske aktier

0,08% kurtage på aktier i USA

Gratis aktiesparekonto

Disclaimer: Når du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. Det er vigtigt, at du forstår denne risiko, før du går i gang med investering.

Guide til oprettelse på SaxoInvestor (5 min.)

Trin 1: Besøg SaxoInvestors website

Det er nemt at oprette sig hos SaxoInvestor og begynde at handle aktier i dag. Det første, som du skal gøre, er at klikke ind på SaxoInvestors website. Herefter vælger knappen med teksten ”ÅBN KONTO”, som du finder i øverste højre hjørne. På det følgende billede er denne knap markeret med en grøn cirkel:

0,08% kurtage på danske aktier

0,08% kurtage på aktier i USA

Gratis aktiesparekonto

Disclaimer: Når du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. Det er vigtigt, at du forstår denne risiko, før du går i gang med investering.

Dernæst klikker du knappen ”Opret din konto med NemID”, som på det følgende billede er markeret med en grøn cirkel:

Trin 2: Log in ved brug af NemID og indtast dine oplysninger

Når du har trykket på ”Opret din konto med NemID” som vist tidligere, skal du dernæst besvare nogle få spørgsmål. Det oplyses her, at det kun tager 5 minutter at oprette sig, og derfor er du hurtigt i gang.

På grund af AML/KYC-check kan der dog i nogle tilfælde være en betydeligt længere behandlingstid, men dette er som regel ikke tilfældet. I alle tilfælde kontakter SaxoInvestor dig dog, når din konto er blevet oprettet.

Trin 3: Du er nu oprettet og kan begynde at handle (Når SaxoInvestor har godkendt din ansøgning)

SaxoInvestor har en hjemmeside med et intuitivt design, så det er nemt at navigere rundt og finde de investeringsmuligheder, som man leder efter. Centralt på forsiden finder du de tilgængelige markeder ”Aktier”, ”Fonde”, ”ETF’er” og ”Obligationer”, som på følgende billede er markeret med grønne cirkler:

Klikker du nu for eksempel ind på menuen ”Aktier”, bliver du ført til en ny side. Her finder du underkategorier som ”Mest handlede”, ”Investment themes”, ”Analytikernes favoritter”, ”Small cap aktier” og ”Sektorer”. Disse underkategorier gør det nemmere for dig at finde det, som du leder efter.

På forsiden finder du også statistik over dagens mest handlede danske og internationale aktier på SaxoInvestor, hvilket ses på følgende billede:

Saxoinvestor mest handlede

Sådan køber du en aktie hos SaxoInvestor (Eksempel: Microsoft Corp.)

Når du har valgt en aktie at investere i, er dette heldigvis nemt. Med udgangspunkt i Microsoft Corp. vil vi nu beskrive, hvilke informationer du kan hente omkring en aktie. Brugerfladen for Microsoft Corp. ser hos SaxoInvestor ud, som følger:

Saxoinvestor Microsoft Corp.

Ved første øjekast ses øverst det fulde navn på virksomheden, som du på nuværende tidspunkt undersøger. Nedenfor ser du, hvilken aktiekode virksomheden har, og hvor den er børsnoteret. I dette tilfælde er Microsoft børsnoteret på NASDAQ med den tilhørende aktiekode MSFT.

En smule længere nede ser du informationer om seneste handel, daglig ændring, salgs- og købspris og ændring på 1-årlig basis. Desuden ses analytikernes vurdering og kursmål, hvilket i dette tilfælde er en vurdering om køb og en fremtidig forventet pris på $248,26.

Du ser desuden en graf over, hvordan prisudviklingen har været inden for en given tidsperiode. Du kan selv vælge mellem forskellige tidsperioder, som det ses på grafen.

Hvorfor vælge SaxoInvestor?

Nedenfor findes en liste over fordele og ulemper hos SaxoInvestor.

Fordele:

  • Lav kurtagesats på 0,10 % for danske aktier
  • Brugervenlig platform
  • Ekspertvurderinger
  • Aktier, obligationer, fonde og ETF’er
  • Gratis demoversion

Ulemper:

  • Ingen mulighed for pensions- eller månedsopsparing
  • Manglende værktøjer til teknisk analyse

SaxoInvestor priser og kurtage

SaxoInvestor tilbyder en meget lav kurtagesats sammenlignet med andre handelsplatforme. Hos SaxoInvestor er kurtagen på 0,10 % (min 14 DKK) for danske aktier, når du tilmelder dig som ny investor. Hvis du handler aktier i din bank, vil der som oftest være et gebyr, som du skal betale, hver gang du handler aktier.

Gratis aktiesparekonto

En aktiesparekonto hos SaxoInvestor gør det særligt nemt for dig at handle med aktier. Hos denne handelsportal er kontoen lagerbeskattet, hvilket vil sige, at der betales skat, uanset om du på nuværende har solgt dine aktier eller ej.

Denne kontotype henvender sig til nye såvel som erfarne aktiehandlende. Det bør dog nævnes, at der maksimalt kan indbetales 100.000 DKK på kontoen. Du kan til enhver tid hæve midler fra kontoen, men der bliver dog reserveret et beløb til betaling af skat ved årets afslutning.

Læs vores guide til aktiesparekonto hos SaxoInvestor her.

Ekspertvurderinger

Vi beskæftiger os nu med kategorien ”Analyse”, der er gjort tilgængelige af TipRanks. Dette er en virksomhed, der samler analyse fra globale finanshuse.

Hos SaxoInvestor får man nemlig ekspertvurderinger om fremtiden for en aktie. I dette tilfælde er eksperternes vurdering ”Stærk køb”, hvilket vil sige, at der overvejende anbefaling om, at aktien på nuværende tidspunkt er på et billigt niveau. I dette tilfælde er der 22 ekspertvurderinger for at købe, 0 for holde og 0 for at sælge Microsoft Corp. aktier.

Bladrer man længere ned på denne side, kan man se information om disse eksperter, og lad os se lidt nærmere på de første 10 ekspertvurderinger:

Længst til venstre ses navnet på eksperten og i parentesen ses det, hvor vedkommende er ansat. Der er desuden information om analytikerens kvalitetsrating, der er angivet som et antal stjerner. Længere til venstre ses ekspertens vurdering for køb, hold eller salg af aktien. Et af de mest interessante elementer er kursmålet, der angiver ekspertens vurdering af aktiens pris i fremtiden.

Data til egen analyse af virksomhed

Når man investerer hos SaxoInvestor, eller en hvilken som helst anden virksomhed, bør det naturligvis ikke basere sig udelukkende på ekspertvurderinger. Som en ansvarlig investor bør man nemlig selv kigge på det tilgængelige data for virksomheden.

På denne platform er der selvfølgelig også data tilgængeligt til dette formål. Med udgangspunkt i Microsoft Corp. undersøges nu kategorien ”Grundlæggende information”, som det ses nedenfor:

Saxoinvestor Analyse

I dette tilfælde ses i venstre side data for henholdsvis indtjening, balance og nøgletal med tilhørende underkategorier for perioden 2017-2020. Hvis du er i tvivl om, hvad de forskellige elementer dækker over, kan du holde musen over i’et for at få mere information.

Under indtjening er der information at hente omkring blandt andet omsætning, mens balance giver informationer om gæld. Nøgletallene fortæller blandt andet om indtjening per aktie, der også er angivet som EPS, samt brutto margin og afkast og gæld per kapital.

Dette er således et godt sted at starte, når du ønsker at lære en virksomhed at kende for at finde ud af, om du bør investere i den eller ej.

SaxoTraderGo

Hos SaxoInvestor har du som ny kunde ikke mulighed for CFD-handel, medmindre du selv aktivt ønsker det. For at handle med CFD’er, skal du benytte dig af SaxoTraderGO, som du kan låse op for ved hjælp af en videnstest. Processen er dog nem at gennemgå, og herefter har du adgang til mere end 9000 CFD’er.

SaxoInvestor App

Selvom det for nogle mennesker kan være et irritationsmoment at investere fra sin smartphone, kan det for andre være en fordel. SaxoInvestor tilbyder en iOS og Android app, så du kan tilgå indholdet fra din smartphone, hvis du er på farten. Appen er nem at navigere rundt i, og man kan se, at der er arbejdet på at finjustere appen.

SaxoInvestor kontakt

SaxoInvestor kan kontaktes i tidsrummet 09:00-17:00 mandag til fredag, hvor afdelingen har åbent. Alternativt kan der tages kontakt på e-mail: [email protected] eller telefon: +45 3977 4000

Samlet vurdering af SaxoInvestor

SaxoInvestor er grundlæggende et godt sted at begynde at handle med aktier. Siden er opbygget, så den er overskuelig og let at navigere rundt i. Derudover er der en god kombination af ekspertvurderinger og data, der gør det muligt at foretage sin egen vurdering af en virksomhed.

Som erfaren investor vil man dog til tider savne mere avancerede værktøjer til analyser af grafer og tekniske analyseværktøjer, der findes hos nogle andre sider. Til gengæld er det nemt at overskue præcist, hvad det er, som man handler, og er derfor rigtig god for nye handlende.

Samlet set har SaxoInvestor konstrueret en platform, hvor det er muligt at investere i aktier, obligationer, fonde og ETF’er på en let og overskuelig måde. Det er muligt at købe danske og internationale aktier, følge dagens aktiekurser, se nærmere på C20 CAP, og de indberetter ydermere automatisk til Skattevæsnet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke gebyrer kan jeg forvente?

Som det også er tilfældet andre steder, er der gebyr hos SaxoInvestor. Kurtagen ligger på 0.14 % for danske aktier, hvilket er lavt i forhold til andre steder.

Hvilke forskellige typer af konti findes der?

I skrivende stund findes der to forskellige former for konti hos SaxoInvestor, hvilket er ”Aktiesparekonto” og ”Normalt aktiedepot”.

”Aktiesparekontoen” henvender sig til dem, der ønsker at investere op til 100.000 danske kroner. Her beskattes du 17 % af dine gevinster, hvilket er lavere end det normale 27 %.

Med ”Normalt aktiedepot” kan du investere mere end 100.000 kroner. Det oplyses, at mange kunder med denne konto foretrækker at investere pengene i ETF’er for øget spredning på investeringerne.

Findes der kryptovalutaer hos SaxoInvestor?

Kryptovaluta er blevet et populært aktiv at investere i. Dette er først og fremmest drevet af bitcoins, hvis prisen er eksploderet siden 2017. Undervejs har denne eksplosion i prisen skabt flere millionærer, og adskillige nye kryptovalutaer er kommet til. Hver af disse kryptovalutaer har sit eget fokusområde og problem, som de forsøger at løse.

På nuværende tidspunkt er det muligt at handle kryptovaluta hos SaxoInvestor ved hjælp af certifikater.

Skal der betales skat af mine gevinster?

Ja, dine gevinster er skattepligtige. Dog har SaxoInvestor gjort det nemt, da der automatisk sker indberetning til SKAT.

0,08% kurtage på danske aktier

0,08% kurtage på aktier i USA

Gratis aktiesparekonto

Disclaimer: Når du investerer, er der en risiko for, at du taber penge. Det er vigtigt, at du forstår denne risiko, før du går i gang med investering.