Vil Amazon stadigvæk have aktier med mest vækst inden for den teknologiske sektor næste år?

Denne side indeholder annoncelinks.

Amazon har længe haft en kontinuerlig positiv omsætning, selv i 2020, da nogle af konkurrenterne havde problemer med at skabe omsætning, og derfor er Amazon aktieanalytikernes favorit. Vil Amazon forblive relevant og blandt toppen af de voksende teknologiske aktier i de næste år? Der er flere ting at se til i forbindelse med den forudsigelse.

Vi vil kigge på hvordan Amazon har diversificeret sin portefølje. Den anden nøglefaktor, som påvirker Amazon-aktien er at den administrerende direktør Jeff Bezos har annonceret at han trækker sig tilbage fra sin rolle som leder.

En alsidig forretningsmodel hos Amazon

På nuværende tidspunkt er Amazon det tredjestørste børsnoterede selskab. De bliver kun overgået af Apple og Microsoft. Mens de to andre selskaber har en forretningsmodel, som er nemmere at sætte en finger på inden for brancherne for forbrugerelektronik og software, er Amazon mere kompliceret at definere.

Til at starte med lagde Amazon ud som en online boghandel, og langsomt er de gået over til at være en enorm e-handel. Nu tilbyder tech-selskabet en række cloud-baserede tjenester forbundet med Amazon Web Services (AWS), og porteføljen inkluderer adskillige medier, streaming samt andre virksomheder og forretninger.

Amazon har en e-handel forretning, cloud-tjenester, detail, medier, streaming, reklame, og de stræber altid efter at geninvestere i porteføljen med produkter til at blive den bedste. En af de ting, som manglede i Amazons forretningsmodel var online spil. Nu er de i gang med at udvikle deres Amazon Luna gaming streaming tjeneste. Luna bliver til en seriøs platform til AAA-titler, og “casual gaming” vil ikke blive til en del af de tjenester. Derfor vil du stadigvæk ikke have mulighed for at spille mere casual spil.

Det, som du ikke kan finde i Amazons portefølje

Sportsfans kan live streame sportsbegivenheder med Amazons streamingtjenester, men der er stadigvæk ikke nogen muligheder for at vædde på deres yndlingsklub eller at spille afslappede spil. Det er usandsynligt at den førende virksomhed Bezos nogensinde vil oprette en betting-tjeneste. Derfor er det værd at bruge specialiserede leverandører til disse tjenester. Nu til dags er der adskillige nyheder i dette felt, som byder på populære kampagner. For eksempel er folk vant til at kaste sig ud i traditionel betting på specifikke hold eller spillere. Men hvad med det modsatte? For eksempel tilbyder Unibet lige nu en ny form for kampagne med “nul rigtige“, hvor det handler om at forudsige alle de forkerte udfald. Det er da ret originalt, ikke sandt? Amazon kunne lære noget af den form for originale ideer, da vi alle sammen er blevet vant til den traditionelle anvendelse af deres tjeneste.

Værdien er historisk kun gået op

Amazon kom på børsen helt tilbage i 1997 og dengang havde aktierne en værdi på 18 $, og deres vækst med raketfart har ført til at aktierne i dag har en værdi på 3300 $ per aktie.

Virksomheden har haft en enorm vækst med deres indtægter fra år til år. I 2019 omsatte Amazon for 280 milliarder dollars, hvilket var 20 % mere sammenlignet med de foregående år. Den mest betydelige indtægtskilde er de online butikker hos Amazon, som står for 50 % af indtægterne, og det efterfølges at tredjepart sælgertjenester samt Amazon Web Services (AWS), som stod for 35 milliarder dollars af indtægterne i 2019.

Jeff Bezos forlader rollen som CEO

Det er svært at forudsige hvordan investorerne vil reagere på at Jeff Bezos træder tilbage fra sin rolle som administrerende direktør i Amazon efter 25 år med denne rolle. Han har været med til at gøre Amazon til en massiv virksomhed med 1,3 millioner ansatte og et kvartalsoverskud på 126 milliarder dollars. Bezos har forberedt sin tilbagetrædelse i et stykke tid, og Andy Jazzy, som er direkte for Amazon Web Services, vil blive til den næste CEO. Bezos planlægger at blive som bestyrelsesformand.

Hvis vi analyserer tidligere eksempler, som fx da Bill Gates forled sin førende rolle hos Microsoft, eller da Tim Cook blev CEO for Apple efter at Steve Jobs gik bort, kan det være at Bezos tilbagetrædelse muligvis ikke får den største indflydelse på aktiekurserne for Amazon.

Amazon har en diversificeret portefølje med yderst rentable produkter, og det er svært at forestille sig at deres aktier ikke vil være at finde blandt de førende tech-aktier næste år.

Skriv en kommentar